show verslagen

4-5 Augustus was het clubshow weekend in Eskiltuna Zweden ter ere van het 40 jarig jubileum van de Zweedse Clumberclub.  Een show die vooral in het teken staat van een gezellig samenzijn  van vele Clumberliefhebbers uit Zweden, Finland, Engeland, Noorwegen en Nederland.

Op vrijdagavond samen aan de picknic en daarna de apporteercompetitie (cocoscup) op het showterrein.  Zaterdag werd de show geopend door The Duke of Newcastle ( Chris Page).      54 ingeschreven Clumbers (20 reu, 34 teef) werden gekeurd door de Schotse keurmeester Linda Mcgillivray.

Onze eigen honden hebben het prima gedaan.

  • Ari 1e in de openklas en 5e beste reu
  • Ziva 3e in de tussenklas en 5e beste teef.
  • Angel 5e in de kampioensklas.

BIS is geworden Diabf Dons On Ice, res. BIS is geworden Sugar Loaf Champagne Moment.

’s Avonds een gezellig diner en na borrelen om de winnaars te vieren.   Een geweldige ervaring en ik hoop nog eens een kans te krijgen weer te gaan.

Met dank aan Gisela Wieholm voor de foto’s.

 

12-3-2018:   Afgelopen weekend was het Crufts weekend.  Crufts is de grootste dogshow ter wereld, georganiseerd in Birmingham Engeland, waar zo’n 22.000 tophonden samenkomen voor show, agility en behendigheid.  Voor exposanten buiten Engeland is Crufts alleen bereikbaar na kwalificatie welke op aangewezen shows behaald kunnen.   Zoals u de afgelopen maanden heeft kunnen lezen hebben zowel Angel als Ari afgelopen jaar hun kwalificatie voor Crufts 2018 behaald en mochten zij hun schoonheid meten met 73 top-Clumbers uit de hele wereld.   Voor Angel was de kwaliteit van de andere honden net te hoog waardoor zij niet  geplaatst is, maar ze heeft echt haar beste beentje voor gezet.   Ari is in zijn klasse wel als derde geplaatst en daar zijn we super trots op!  Dat betekent dat hij  voor volgend jaar weer gekwalificeerd is. Hieronder een kleine impressie.


18-1-2018:     Jee, alweer een hele tijd geen updates geplaatst, en dat terwijl we de afgelopen maanden zo succesvol waren op de shows in Duitsland, België en Nederland.   Zo hebben op de Bundessieger in Dortmund Ari en Angel beide de Bundes(jugend) sieger titel behaald en Angel hiermee de Crufts kwalificatie.   Hebben we in Amsterdam zowel bij de Hollandcup als op de Winner zowel de beste teef als de beste reu en daarmee de Best Of Breed behaald.   Angel kreeg de titel Winster 2017 en Ari Winner 2017.   Op de Benelux Winner in Brussel hebben we Ziva voor het eerst uitgebracht en ze werd meteen Benelux jeugd Winner en Ari werd BOB en Benelux Winner.  En in Weelde ( België) , de eerste show in 2018, hebben we alle drie de honden uitgebracht  waar Ziva beste Jeugdhond werd, Angel beste teef en Ari BOB.    Zowel op de Winner als in Weelde hebben we ook nog met veel plezier een koppel uitgebracht.  Hieronder een foto-impressie.


Op 7 Oktober was de IJsselshow in Zwolle.  Een mooie gelegenheid voor Ari voor een weerzien met zijn broers Matohska en Max die ook op  de IJsselshow waren ingeschreven.  Een Deens onderonsje dus.   Geweldig leuk om drie broers bij elkaar te zien. En buiten dat Ari hier Beste van het Ras werd, was het vooral een hele leuke en gezellige dag.


Tijd om de website eens bij te werken,  want op 29 en 30 juli waren we met Ari  op de Dogshow Rotterdam en de Benelux Winner Rotterdam.    Chervood’s Snow Karima of Tassi ( Ari) kreeg beide shows 1 Uitmuntend in de Jeugdklas en het Reserve CAC. Op zondag behaalde hij daarmee de titel Benelux JeugdWinner NL ’17. En omdat hij op zondag zijn 3e jeugd-CAC behaalde is Ari nu ook Nederlands Jeugdkampioen! Trots op onze kerel!


Op 2 Juli  met Ari ( Chervoods Snow Karima of Tassi) op de tentoonstelling  in Echt één Uitmuntend behaald met een fraai verslag en beste van het ras geworden.   Mooi het CAC binnen en het jeugd-CAC.  De eerste stap gezet naar het Nederlands Jeugdkampioenschap.   Trots op onze Ari.


17-12-2016:  Vandaag Kerstshow in Gorinchem, Ari’s show debuut. Wat een plezier heeft Ari, al die gezelligheid en andere hondjes, helemaal feest. Het kostte dan ook wat moeite met lopen om het enthousiaste gespring terug te krijgen naar een nette draf maar de keurmeester kon daar prima doorheen kijken en vond hem veel belovend en hij mocht als beste pup naar de erering.

Angel haalde in de openklasse een 1-Uitmuntend, het reserve CAC en het CACIB waarmee ze haar benodigde puntje heeft gehaald en zich nu Nederlands Kampioen mag noemen! Wat een feestdag.


Gisteren, 10-10-12017, Angel uitgebracht op de Winner. Helaas kon ze deze keurmeester niet bekoren en met een ZG naar huis, Tja ook dat hoort erbij. Wel hele mooie Clumbers gezien en gezellige dag gehad. Alle winnaars van harte gefeliciteerd. Met dank aan Sandra Bakker voor de foto’s.


8 Juli 2016,   onze trip naar Zweden was vooral om kennis te maken met de Zweedse Clumber liefhebbers en om reuen te bezoeken die mogelijk een combinatie zouden kunnen vormen met Angel.  En-passent ook een dubbelshow meegedaan en op de Tvaaker-national zelfs beste van het ras geworden!  Op de foto naast Angel,  de beste reu:  Tweedsmuir Brut Majeur ( Viking).

tvaaker-show-juli2016

Op zondag 13 December  was voor o.a. rasgroep 8 de showdag op de Winner.  Met 6 Ingeschreven Clumbers in vijf verschillende klassen haalde Angel haar Jeugdwinster 2015  titel .  De titel voor beste teef ging naar de kampioensklasse teef.  De titel BOB ging naar de openklasse reu.

winnershow-2015-2  winnershow-2015-3


7-8 November 2015:    Zo blij? Angel is op de dogshow van Bleiswijk ( te Hazerswoude)  beste van het ras geworden en dat met 4 ingeschreven Clumbers. Met dit punt ook Nederlands jeugdkampioen!!! Op zondag ook ingeschreven en ook zondag beste teef met het CAC! Wat een super weekend.

BOB-Bleiwijk- zaterdag


In het dierendag  weekend was de IJsselshow in Zwolle.  Angel ingeschreven op zaterdag bij keurmeester Mevrouw A. Bennink-Smies.  Maar wat schetst onze verbazing….. we zijn de enig ingeschreven Clumber, dat is wel teleurstellend.  En hoewel het geen competitie is, is het toch altijd weer spannend of Angel ook deze keurmeester weet te bekoren.  Direct na binnenkomst aan de beurt, is Angel nog ietwat te gezellig en gaat heerlijk liggen rollen en laat zich door deze vriendelijke keurmeester heerlijk op de buik aaien…  Toch maar op laten staan, rondjes en rechte lijn gelopen, en jawel ook daar hoor ik een prachtig keurrapport voorbij komen. Yes weer een Uitmuntend!    Het lange wachten tot de erering wordt beloond, de Noorse keurmeester  Mrs W. Hübenthal was zeer gecharmeerd van Angel en plaatste haar 4e in de rasgroep.  Wouw dat is wel de kers op de taart!  Helemaal trots naar huis………

© KYNOWEB - http://www.kynoweb.com/ - Photo by Ernst von Scheven
© KYNOWEB – http://www.kynoweb.com/ – Photo by Ernst von Scheven

Op zondag 27 september was in Maastricht Angel’s eerste Nederlandse show debuut in de jeugdklasse.  Keurmeester Mrs Eva Liljekvist Borg beloonde Angel met een 1 Uitmuntend en ze werd daarmee beste Junior, Beste teef en Beste van het ras.  Wat een mooie start.  © KYNOWEB – http://www.kynoweb.com/ – Photo by Ernst von Scheven

© KYNOWEB - http://www.kynoweb.com/ - Photo by Ernst von Scheven
© KYNOWEB – http://www.kynoweb.com/ – Photo by Ernst von Scheven