Onze Geschiedenis

Bij onze naamgever, de Kapelberg
Bij onze naamgever, de Kapelberg

Kennel van de Kapelberg    bestaat sinds 1998

Begonnen met onze eerste hond, een Wetterhoun Wanda van de Kraay Heide, geboren op 15 Aug 1995. Uit haar eerste nest hebben we Sanne van de Kapelberg gehouden. Uit het tweede nest van Wanda hebben we geen pup aangehouden. Van Sanne hebben we één nest gefokt waar we Belle van de Kapelberg uit gehouden hebben.  In diezelfde periode ( 2001)  hebben we Rinke van de Kraay Heide gekocht. Van Rinke hebben we twee nestjes gefokt maar uit geen van beide nestjes iets aangehouden. In totaal hebben we 5 nestjes gefokt.

Zowel Wanda als  Sanne als Rinke zijn op de shows Nederlands kampioen geworden.

Onze kennelnaam is voortgekomen uit een locatie waar we met onze honden  al vele jaren wandelen, de landerijen rond de Kapelberg.  Deze bedevaartplaats is tegenwoordig omringt door een bedrijventerrein maar de Kapel biedt aan velen troost en rust.

In Oktober 2014 maakten we kennis met de Clumber Spaniëls van kennel of Those That Do.   We waren op slag verliefd op al die gezellige Clumbers die daar rondliepen.  Hoewel het vóór het bezoek aan de familie de Ruiter niet gepland was, is  Angel ( Diddlina of Those That Do),  toen 9 weken,  met ons mee gegaan. Wij zijn de fokker nog dagelijks dankbaar dat zij zoveel vertrouwen had om Angel aan ons toe te vertrouwen.  Met Angel hebben we  éénmalig een nestje mogen fokken en in Februari 2017 zijn onze geweldige Clumber Spaniël pups geboren.