jachttraining

cropped-IMG_26851.jpg

Hoewel de meeste Clumbers in Nederland als gezinshond worden gehouden wil dat nog niet zeggen dat je er niet uitstekend (recreatief) mee kunt werken. Wij hebben onze Angel leren kennen als een gezellige knuffel die vol passie haar dummies ophaalt uit de meest moeilijke omstandigheden.  Of ze nu een vallende dummy op grote afstand markeert en ophaalt, zoekt in zware dekking of uit het water haalt, ze doet dit steeds met grote passie.  Een genot om te zien en om als voorjager mee te mogen werken.  Inmiddels heeft ook haar dochter Ziva enthousiasme genoeg om mee te doen met de jachttrainingen. Ik train met  beide honden bij een regionale jachtgroep. Op de trainingen staat het plezier in het werken met de hond centraal.  U bent altijd welkom om bij een training te komen kijken. Neemt u voor de locatie ( die wekelijks verandert) contact met ons op.

IMG_2202 IMG_2462

IMG_2603 IMG_2697

 

 


Op 8 Oktober j.l.  een hele gezellige en leerzame workingtest bij Kynora jachthonden trainingen in Steenderen gedaan. Naast de vele Retrievers en Staande honden ook een leuke groep Engelse springer spaniëls en Welsh springer spaniëls en onze Clumber Spaniël voor wie aangepaste proeven waren. En hoewel zowel Angel als ik soms geen idee hadden wat er van ons verwacht werd ( spaniël werk is wel wat anders dan we tot nog toe getraind hebben) en we dus zeker niet de hoogste scores hebben gehaald hebben we wel heel erg genoten.  Met dank aan Gerald Waanders voor de mooie foto’s.

Voor een impressie van de hele dag met alle deelnemers kijk op Kynora jachthondentrainingen


Op zaterdag 8 Juni hebben Ziva en ik meegedaan met een “workshop kennismaken met Spaniëltraining en voorbereiden op certificaat dag”. Georganiseerd door jachtcommissie SUN i.s.m. WSSC en ESSC.  Ziva was de enige deelnemende Clumber tussen vele working Cockers en Engelse Springers en hoewel het jagen in zware dekking niet aan haar was besteed, ging de kennismaking met de andere proeven een stuk beter. Een hele gezellige en leerzame dag gehad en toch weer wat enthousiaster geworden om door te gaan met trainen. Met dank aan Diana Marijnissen-Fens voor de foto’s.